STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

O nama

Studio M – to smo mi!

Dana 1. srpnja 1994. godine u eteru se po prvi puta začulo “EM EM EM – STUDIOOO EM!”

 

Od tog smo dana polako osvajali – ni zemlju, ni slavu, ni novac – već Vaša srca. Trudili smo se nježno, s puno ljubavi stići do Vas, naših slušatelja. Danas, nakon 21 godine, mi smo sretni i zadovoljni. Vi ste nama otvorili svoja srca i duše, a mi Vama pružili mnogo radosti i veselja. Nikad nismo, a ni danas ne pričamo koliko smo jaki, veliki, najslušaniji, jer postoji jedan kriterij koji ne može izmjeriti niti jedno istraživanje, niti izbrisati snagu “velikih”.

 

Mi smo Vam najdraži – iz kojeg razloga i nije važno, važno je da je to tako. Naše zvučne vibracije dodiruju Prelog, Čakovec, Varaždin, Ludbreg, Koprivnicu, Novi Marof, susjedne nam Sloveniju i Mađarsku, a putem live streaminga slušajte nas i dalje u cijelom svijetu!

Dođite na 98.8 MHz i tu ostanite!

Naš radio čini:

 

Režija 1

Režija 1 je glavna režija iz koje se emitira program. Opremljena je vrlo kvalitetnim i pouzdanim softwarom koji omogućuje vrlo brzo pronalaženje pjesama, emitiranje vijesti i reklamnih poruka, te pohranjivanje podataka o emitiranju.

Produkcija 1
Produkcija 1 je mala režija za snimanje i montažu vijesti i priloga. Opremljena je modernom digitalnom tehnologijom.

Produkcija 2

Produkcija 2 opremljena je najmodernijom digitalnom tehnologijom. Namijenjena je snimanju radijskih jinglova, reklamnih audio i video spotova, snimanju tamburaških pjesmama i tradicionalnih međimurskih pjesama s puhačkim instrumentima te snimanju bendova. Za snimanje koristimo svjetski poznate mikrofone Brauner, AKG, Audio-Technica, Rode i Beyerdynamic.

Posljednja novost koju smo uveli u produkciju je i video motaža. Video materijal snima se sa Sony kamerama u punoj HD kvaliteti kao i izrada foto snimaka s Nikonovim fotoaparatom.

Fonoteka
Naša fonoteka sadrži više od 200 000 glazbenih brojeva. U fonoteci imamo sve, od najnovijih glazbenih brojeva pa do onih vrlo starih i to domaćih i stranih. Raspolažemo s najvećim brojem međimurskih pjesama koje su snimane za festival Kre Mure i Drove.

 

Terensko vozilo
Službeno vozilo opremljeno za rad s terena – linkom i ostalim uređajima te razglasom za ozvučavanje. Izuzetno smo mobilni – što znači da se u svakom trenutku možemo javiti s bilo koje lokacije i prenijeti uživo bilo koji događaj ili manifestaciju.

 

I još puno toga, a povrh svega najbolja ekipa 🙂

SLUŠANOST

Međimurska županija je najsjevernija i najgušće naseljena hrvatska županija sa 120 000 stanovnika.
Radio pokriva tri županije i u svakoj ima zavidan broj slušatelja.

Kako se Studio M, odnosno Prelog, nalazi na rubnom dijelu županije i graniči sa Varaždinskom županijom, tako i mi imamo veliki broj slušatelja na području Ludbrega.

U našem vlastitom 24-satnom programu svakodnevno primamo pozive slušatelja iz Čakovca, Varaždina, Ludbrega i Koprivnice.

Antenski toranj

Do 2001. godine program radija “Studio M” emitirao se sa antenskog stupa visine 29 metara, a u proljeće 2001.g. podignut je novi antenski stup visine 75 metara i time postala najviša građevina sjeverozapadne Hrvatske.
Možemo se pohvaliti da je to najviša točka našeg kraja s koje se pruža prekrasn pogled na Međimurje, Podravinu i susjednu nam Mađarsku, a u njemu su dosad uživali samo najhrabriji.
Manje hrabri sigli su čak do podnožja !
Antenski stup u vlasništvu je društva Studio M d.o.o.