STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Međimurju 62 novozaražene osobe, virus ušao u dom za starije i nemoćne

Stožer civilne zaštite Međimurske županije objavio je da su proteklog dana 62 novozaražene osobe virusom COVID-19, 17 se oporavilo a trenutno je 231 oboljela osoba. Virus je potvrđen u jednom domu za starije i nemoćne kod ukupno 15 korisnika i djelatnika. U tijeku je testiranje svih zaposlenika i korisnika, a posjete su zabranjene.

Radi se o Domu za starije i nemoćne osobe Novinščak, koji je informaciju o prodoru koronavirusa objavio na svojim društvenim mrežama.

Među novooboljelima tri su osobe iz druge županije, dok je jedan slučaj potvrđen u Zagrebu kod osobe koja ima prebivalište u Međimurskoj županiji.

Hospitalizirano je 14 osoba i nitko nije na respiratoru.

Danas do 11 sati uzeto je 496 uzoraka od čega je 198 nalaza negativno, a 298 je u obradi. Proteklog dana tesitran je do sad najveži boj ljudi u jednom danu od početka epidemije, njih 496.

>> BOLNICA: Uklanja se šator na ulazu, od ponedjeljka trijaža u suterenu

>> 1096 novih slučajeva zaraze u Hrvatskoj

Trenutno je 231 aktivan slučaj pozitivnih na virus COVID-19 – za 20 osoba još traje epidemiološki nadzor, 61 osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 134 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, 15 osoba iz ustanove za starije i nemoćne osobe (korisnici i djelatnici) te jedna osoba s prebivalištem u Međimurskoj, a s boravištem u drugoj županiji.

Do sada je ukupno testirano 9816 osoba.  Trenutno  je 1004  osobe u samoizolaciji, no nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju. – stoji u priopćenju Stožera.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.