STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Međimurske nogometašice osvojile premijerno izdanje turnira

Čakovečke nogometašice i gradonačelnik Stjepan Kovač

Međimurske lepe puce osvojile su prvo izdanje nogometnog turnira za djevojke u sklopu Sportskih igara mladih.


Na završnicu Coca-Cola Cup turnira koja je održana u Splitu plasirale su se dvije ekipe iz ŠN Međimurje Čakovec. Nakon razigravanja po skupinama dvije međimurske ekipe našle su se u finalu u kojem su Međimurske lepe puce pobijedile s 2:1.

Mlađu ekipu, Međimurske lepe puce, rođene 2006. i 2007. godine igrale su: Lea Bartolić, Anja Horvat, Nicole Murk, Lana Zorković, Stela Zorković, Kaja Županić, Dora Kuzmić, Dvina Horvat, Tara Tkalčec i Ema Čurin, a vodio ih je trener Gordan Golik.

Za ekipu NŠ Međimurje-Čakovec (2005. godište) igrale su Barbara Kelava, Katja Sedmak, Morena Mikulić, Nina Varga, Emily Bister, Ema Puljić, Anja Kelkedi, Korina Horvat, Matea Ožura i Helena Damjanović, a vodio ih je trener Robert Katanec.

Uz naslov prvakinja i doprvakinja, i najbolje pojedinačne nagrade završile su u rukama čakovečkih nogometašica.

Najbolji vratar turnira je Barbara Kelava, najbolji strijelac je Helena Damjanović, obje iz redova aktualnih prvakinja, dok je najbolja igračica turnira Ema Čurin iz ekipe Međimurske lepe puce.

Na povijesnom uspjehu nogometašica iz čakovečkog kluba čestitao je gradonačelnik Stjepan Kovač. Između ostalog, naglasio je da je na gradu da ulaže u sportsku infrastrukturu, a do kraja idućeg mjeseca najavio je završetak izgradnje nogometnog igrališta s umjetnom podlogom, koju financira Hrvatski nogometni savez.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.