STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Međimurska popevka dobila svoju glazbenu klupu

Svečanost otvaranja glazbene klupe Popevka

Međimurska popevka dio je našeg kulturnog identiteta. Kako bi se njena vrijednost prenijela i na mlade, u dvorištu Odsjeka učiteljskog fakulteta u Čakovcu postavljena je glazbena klupa Popevka.


Na njoj se za sad nalazi deset tradicionalnih međimurskih pjesama, a popis predvodi popevka Dok ja dojdem v Međimurje. Pjesme je izabrao profesor Branimir Magdalenić, a klupu je dizajnirao mladi umjetnik i predavač na Učiteljskom fakultetu Andrija Večenaj. Njenoj su realizaciji pridonijeli mnogi djelatnici Odsjeka, a na čiju je inicijativu i projekt pokrenut.

„Ovom glazbenom klupom željeli smo trajno obilježiti uvrštavanje međimurske popevke na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Kao obrazovna ustanova u kojoj se školuju budući učitelji i odgojitelji želimo trajno pridonijeti podizanju svijesti o važnosti glazbene tradicije, međimurske popevke kako za naše malo Međimurje tako i za čitavu Hrvatsku, ali i šire.“, rekla je na svečanom otvaranju prodekanica Filipan-Žignić.

Projekt su podržali Ogranak matice Hrvatske u Čakovcu i Međimurska županija.

 

Fotografije sa svečanosti pogledajte u našoj fotogaleriji u linku:

Međimurska popevka dobila svoju glazbenu klupu

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.