STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Imamo 213 novozaraženih, troje preminulih, a 175 oporavljenih

Županijska bolnica Čakovec
U Međimurskoj županiji 213 je novozaraženih virusom COVID-19, preminule su tri osobe, a oporavilo ih se 175, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Trenutno je 1209 aktivno oboljelih.

Među novopreminulima su dvije muške osobe u dobi od 66 i 50 godina te ženska osoba u dobi od 87 godina.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije proteklog dana uzeto je 514 uzoraka, a do sada ukupno 19964 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 98 pacijenta pozitivnih na virus COVID-19, od toga njih 14 proteklog dana, 10 ih je otpušteno, a 10 ih je na respiratoru. U bolnicu je dopremljeno još 28 kreveta te je sada ukupno 130 raspoloživih za pacijente s koronavirusom za koje trenutno skrbi 35 liječnika i 95 medicinskih sestara.

Koronavirusom je zaraženo 11 liječnika i 15 medicinskih sestara, a u samoizolaciji su dva liječnika, 14 medicinskih sestara te po jedan bolničar i farmaceutski tehničar. Uz medicinske sestare i tehničare, na ispomoć u bolnici su i studenti medicine koji volontiraju na trijažnom epidemiološkom punktu i na pojedinim odjelima.

Kako bi se rasteretio bolnički sustav, tijekom dana očekuje se odluka Nacionalnog stožera o prihvaćanju zahtjeva županijskog stožera o sekundarnom respiracijskom centru za koji su nabavljeni kreveti, aparati i boce s kisikom, logistika za mobilni laboratorij i uređaji za biokemijsku analizu.

Naiconalni stožer jutros je objavio nove epidemiološke mjere za cijelu Hrvatsku, a od kojih je većina već na snazi u Međimurskoj županiji.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji 307 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 698 uzoraka. Preminule su tri osobe, što je u posljednja tri tjedna ukupno 47 preminulih s koronavirusom. S kućnog liječenja otpušteno je 369 osoba, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 186 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 64 na odjelu infektologije, a 11 na ostalim odjelima u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od čega 14 na respiratoru, 51 je u Klenovniku i 45 u Novom Marofu.

>> Objavljene nove mjere za cijelu Hrvatsku, ali i posebne za Varaždinsku županiju

>> Gradonačlenik Ljubomir Kolarek pozitivan na koronavirus

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.