STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Imamo 146 novih slučajeva zaraze, od ponedjeljka novo radno vrijeme za kafiće i restorane

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata uzeta su 342 uzorka, od čega je evidentirano 146 slučaja pozitivnih na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji.

Preminuo je muškarac u dobi od 61 godine s dodatnim bolestima, a oporavilo se 99 osoba. Trenutno su 1302 aktivno oboljelih, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 81 pacijent pozitivan na virus COVID 19, od toga je njih deset hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno devet pacijenata. Na respiratoru se nalazi 9 pacijenata.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 je pozitivno 5 liječnika, 14 medicinskih sestara i 1 farmaceutski tehničar. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika, 12 medicinskih sestara i 1 bolničar.

Do sada je ukupno uzeto 18213 uzorka. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno se oporavilo 2 054 osoba.

Od ponedjeljka kafići i restorani rade do 22 sata!

Zbog aktualne epidemiološke slike, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove mjere za Međimursku i Bjelovarsko bilogorsku županiju, a koje se odnose na radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 22 sata, izuzev svadbenih svečanosti kada mogu biti otvoreni do 24 sata. Također se dala preporuka da se ne organiziraju turistička putovanja i drugi izleti autobusa u kojima dolazi do kontakta većeg broja osoba te da se izbjegava organizacija kulturno umjetničkih programa na kojima se očekuje dolazak većeg broja osoba.

Mjere na snagu stupaju i ponedjeljak i trajat će do kraja mjeseca. Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira i na učenike srednjih škola da vode računa o nošenju zaštitnih maski u javnom prijevozu.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Sloveniji i Austriji ne preporučuje se putovanje u te zemlje ako nema prijeke potrebe. S obzirom da će Austrija ovog vikenda objaviti nove mjere, građane koji rade na području te zemlje, Stožer poziva da prate medijska izvješća.

Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386 835, svakodnevno od 8 – 20 sati, i vikendom.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.