STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO, VIDEO: Godišnji glazbeni spektakl Zvonovih tamburaša

Nakon još jedne zlatne godine, Tamburaški orkestar KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica održao je svoj godišnji koncert pod ravnanjem dirigenta Valentina Škvorca.

Uz Zvonove tamburaše publici su se predstavili i tamburaši početnici, Zvončice, solisti Dajana Škvorc, Denis Hajdarović, Tino Jelenić i Danijel Škvorc te gošće ženska vokalna skupina Stridone. Mnogobrojna publika svih generacija u domu kulture užvala je uz topli zvuk tambure, tamburašku i klasičnu glazbu, pop izvedbe na tamburama te filmsku glazbu.

Podsjetimo da je Zvonov orkestar na 41. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku svojom izvedbom orkestar je dobio 92 boda, zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića, dok su za zajedničku izvedbu skladbe Malo Međimurje, ŽVS Stridone dobile nagradu za najbolju vokalnu izvedbu, plaketu Zlatni glas 41.MFUTG-a.

Jedna od skladbi bila je i Panonski valcer, dok je skladba Malo Međimurje izvedena na prošlogodišnjem koncertu. Tamburaškom orkestru to je bila četvrta zlatna plaketa, a manje vrijedne nisu ni tri srebrne i jedna brončana plaketa Tambura Paje Kolarića.

>> VIDEO: Zajednički nastup: TO KUU Zvon, Tino Jelenić i Stridone

Tamburaši početnici – samo su najmlađi, ali već pravi tamburaši! Za ovogodišnji koncert pripremila ih je Ivona Škvorc, a kako doznajemo, ove godine čeka ih premijerni nastup na županijskoj smotri u Mačkovcu.

**Fotografije pogledajte u galeriji, a snimku koncerta donosimo u nedjelju, 24. veljače u 20.00 sati u emisiji Narodni MHz.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.