STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Učenici i profesori oduševili na Fašničkom koncertu Glazbene škole

Fašnički koncert učenika i profesora Glazbene škole Varažind i ove je godine privukao mnogobrojnu publiku koja je u varaždinskom HNK uživala muziciranju mladih glazbenika pod maskama i njihovih profesora. Na tradicionalnom koncertu još jednom tražila se sotlica više, a akteri su na ‘pozornici’ priredili pravi spektakl!

Kroz koncert pod maskama predstavilo se dvjestotinjak učenika – od predškolskog zbora, zbora mlađeg i starijeg uzrasta, mješovitog zbora, pojedinačnih nastupa učenika osnovne i srednje Glazbene škole, kvarteta udaraljkaša i klarinetista, brass kvinteta, ansambla gitarado gudačkog i harmonikaškog orkestra dok je koncert zatvorio Big Band Glazbene škole.

U programu izvedena su djela domaćih i stranih skladatelja, a za svoj su nastup, ali i maske, mladi glazbenici nagrađeni dugotrajnim glasnim pljeskom brojnih okupljenih.

Ovaj je tradicionalni koncert Glazbene škole u Varaždinu ujedno bio i oproštajni koncert za profesora solfeggia i voditelja dječjeg zbora mlađeg i starijeg uzrasta Tomislava Cvrtile. Na koncertu su se prikupljali dobrovoljni prilozi za projekte zaklade za prevrenciju kriminaliteta ‘Sveti Mihael’ Varaždinske županije.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.