STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Srednjoškolci predstavili rezultate svog kulturnog i umjetničkog izričaja

Glazbom, pjesmom, plesom i fotografijom srednjoškolci su pokazali rezultate postignute u programu Sukus – Srednjoškolci U Kulturnim i Umjetničkim sadržajima.

Učenici koji borave u dva učenička doma 15 mjeseci marljivo su polazili radionice i uz mentore, Filipa Horvata, Petra Horvata, Virnu Hošnjak, Sašu Mikeca Ivana Pranjića te Davora Žerjava, učili i razvijali svoje talente. Završna priredba održana je u Centru za kulturu u Čakovcu, a na uspješnom radu čestitala im je u ime Ministarstva kulture Maja Zrnčić.

U projektu čiji je nositelj bila Međimurska županija sudjelovalo je pedesetak srednjoškolaca. Pored već spomenutih radionica posjetili su i Muzej iluzija te plesnu izvedbu u sklopu Tjedna suvremenog plesa u Zagrebu, Muzej suvremene umjetnosti u Grazu, tvornicu čokolade Zotter, a za kraj čeka ih izlet u Pečuh, posjet tamošnjoj Hrvatskoj gimnaziji. Posjećivali su kazališne predstave, projekcije filmova te se družili s kreativcima i umjetnicima poput fotografa Petra Sabola i pjevačice Maje Posavec.

Završnica projekta započela je otvaranjem izložbe u zagredi Scheier na kojoj su svoje radove izložili Jelena Molnar, Zita Treščec, Marko Tilošanec, Petra Gašparić, Paula Krnjić, Andrija Joža Koren i Mirjam Krznarić.

Sukus je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta je gotovo 700 tisuća kuna. Posebna gošća završnog programa u CZK bila je glazbenica Ivana Husar, a dio programa donosimo u Radio Cicibanu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.