STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

FOTO: Energetski obnovljena zgrada škole u Šenkovcu

Završila je energetska obnove Osnovne škole Petar Zrinski u Šenkovcu i zgrada sada nosi oznaku energetskog razreda B. S četristotinjak učenika jedna je od najvećih škola u Međimurju dobila je novi izgled, a prije svega bolje uvjete za sve koji u njoj borave.

Na zgradi nova rasvjeta bazirana na LED tehnologiji te je izvedena nova gromobranska instalacija. Izvršena je demontaža postojećeg i ugradnja novog kondenzacijskog kotla. U zgradi škole izvedena je ventilacija s povratom topline i ventilacijska komora. Na vanjske zidove, kao i na zidove prema negrijanim prostorima, ugrađena je toplinska izolacija od kamene vune. Postavljena nova PVC i aluminijska stolarija. Uštede u toplinskoj energiji trebale bi iznositi od 70,62 posto.

Ravnatelj škole Vladimir Novak na završnoj konferenciji istaknuo je kako je ovo najveći projekt u posljednjih 30 godina postojanja škole. Sve je počelo još u listopadu 2015. prijavom na natječaj za izradu projektne dokumentacije.

Energetska obnova financirana je s 3,3 milijuna kuna, od čega 60 posto europskim sredstvima, 800 tisuća kuna iz proračuna Međimurske županije, a preostali dio iz nacionalnih fondova. Iz županijskog proračuna s još 200 tisuća kuna bit će sufinancirano novo krovište škole, stoji u županijskom priopćenju. Kako bi u budućnosti bilo moguće uvesti i jednosmjensku nastavu u školi se nadaju dogradnji zgrade kao i izgradnji sportske dvorane.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.