STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica već 40 godina mami osmijeh na dječja lica

Dječji vrtić Potočnica u Maloj Subotici već 40 godina mami osmijeh na dječja lica! U vrtićkom krugu rođendan su djeca i djelatnici proslavili veleselo uz pjesmu, ples i veliku tortu.

Okrugla obljetnica četvrtog desetljeća dolazi godinu dana nakon što je vrtić dobio i novo ruho te je kompletno adaptiran, renoviran i nadograđen. To je omogućilo da kroz redovne vrtićke programe provode i jaslički, a koji je koji je bio neophodan brojnoj djeci i njihovim roditeljima.

– Ponekad i nije bilo to lako postići. Promjene u društvu pratile su i odražavale su se i na naš vrtić. Tako je u ovih 40 godina naš vrtić prošao težak put ratnih godina, pa potom razne privatizacije, ekonomske krize i sad u današnje vrijeme složene epidemiološke situacije. No uz sve ove nedaće svakodnevnog života vrtić je uvijek izašao kao pobjednik. Uz vrijedne i nesebične djelatnike vrtića, podršku i potporu osnivača, Općine Mala Subotica, podršku roditelja i naravno uvijek pozitivnu energiju onih zbog kojih i postojimo, a to su djeca, u vrtiću nadalje vlada smijeh, veselje i osmijeh na licima svi nas. Kao što se kaže „Nakon kiše dolazi sunce“, tako i mi vrijedno, marljivo i puni pozitivnog duha svakodnevno iznova krećemo u nove pobjede. – kaže ravnateljica Lana Puklek.

Povećanje kapaciteta vrtića i povećanje usluga omogućilo je i povećanje broja upisane djece, a što je dovelo i do novog zapošljavanja. Uz ravnateljicu, u vrtiću je trenutno zaposleno 11 odgajatelja, dva kuhara, dvije spremačice i domar.

Općina Mala Subotica i Dječji vrtić Potočnica partneri su u europskom projektu “Svi u vrtić!” kroz koji će se prema iskazanim potrebama roditelja unaprijediti usluge novim programima i produljiti radno vrijeme kroz produljeni i poslijepodnevni boravak.

– Uz svakodnevne aktivnosti s djecom koje provodimo prema planu i programu našeg vrtića, a valoriziranog od strane nadležnog ministarstva, uključujemo se i u sve prigodne manifestacije organizirane od strane Općine Mala Subotica ili strane raznih udruga koje djeluju u sklopu Općine Mala Subotica. Također se s djecom nastojimo uključiti u razne projekte, natječaje kroz koje djeca mogu izraziti sebe, svoje viđenje svijeta te široj javnosti slati poruke o vrednotama življenja. – dodaje.

Uz poruku da osmijeh na licima djece i djelatnika vrijedi više od zlata, želimo svom vrtiću SRETAN 40. ROĐENDAN te još puno uspješnih, sretnih i veselih godina.- poručila je ravnateljica Puklek.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.