STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Čakovčanin Mario Mesarić viceprvak Hrvatske u disc golfu

Čak 29 igrača i igračica iz šest klubova iz Zagreba, Varaždina, Rijeke, Nove Gradiške i Čakovca okupilo se proteklog vikenda u Martinuševcu na 8. Prvenstvu Hrvatske u disc golfu.

Igralo se u četiri divizije – muškoj, ženskoj, muškoj masters i muškoj juniorskoj diviziji. Međimurski golf diskačš odstvarili su odlične rezultate. U muškoj konkurenciji Mario Mesarić osvojio je drugo mjesto, dok je u masters diviziji pobjedu odnio Rade Mikić, a iza njega na tronu je bio i Predrag Peršak.


Kod juniora uvjerljivo je, s čak 31 bacanjem prednosti, pobijedio Varaždinac Marko Kralj ispred Noe Ćavara iz Zagreba. Marko je stariji i iskusniji igrač od Noe, koji je tek nedavno počeo igrati, ali pokazuje veliki potencijal.

8. Prvenstvo Hrvatske u golf discu (2020)

U masters diviziji pobjedu je uvjerljivo odnio Radule Mikić iz čakovečkog kluba Zrinski, no do samog kraja vodila se tijesna borba drugo i treće mjesto. Iskusniji igrač Predrag Peršak iz Čakovca uspio je za tri bacanja prednosti uzeti drugo mjesto ispred Tomislava Ćavara iz Zagreba.

8. Prvenstvo Hrvatske u golf discu (2020)

UVJERLJIVA POBJEDA ANE GORIČKI

U ženskoj konkurenciji oko prvog mjesta također nije bilo drame. Mlada Ana Gorički iz Flying disc kluba Zagreb kontinuirano je solidnom igrom u sve tri runde do finala, skupila dovoljno prednosti da s bez previše stresa zaključi prvenstvo i uzme titulu.

Borba se vodila za drugo i treće mjesto i to između dviju bivših prvakinja Hrvatske, Danice Pajtak i Maje Šimenc, koje su nakon tri runde bile izjednačene. U “sudden death playoffu”, Pajtak je nakon dva odlična “drajva” uzela drugo mjesto.

8. Prvenstvo Hrvatske u golf discu (2020)

KOD MUŠKIH NEIZVJESNO DO SAMOG KRAJA

U muškoj konkurenciji vodila se najneizvjesnija borba i to samog kraja. Petorica igrača bila su konstantno na svega nekoliko bacanja razlike, no najsmireniju ruku imao je Marko Marčec iz Disc golf kluba Agram, koji je po prvi put na Prvenstvu Hrvatske uspio upisati pobjedu.

Na drugom mjestu, samo jedno bacanje iza vodećeg našao se Mario Mesarić iz Čakovca, a treće mjesto je uzeo Aleksandar Bato Sudžuković iz DGK Varaždin.

8. Prvenstvo Hrvatske u golf discu (2020)

8. Prvenstvo Hrvatske u golf discu (2020)

Turnir je održan sukladno epidemiološkim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u organizaciji Disc golf kluba Varaždin uz podršku Hrvatskog Flying Disc Saveza.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.